Hoe update ik Joomla!?

Zodra er een update van Joomla! Beschikbaar is, is het mogelijk om uw versie te updaten naar deze nieuwere versie. Maar voordat u deze update uit gaat voeren, dient u eerst een aantal zaken te controleren.

Vooraf controleren.

Zoals gezegd dient u eerst een aantal zaken te controleren voordat u uw versie van Joomla! Update. Het gaat daarbij om de volgende onderdelen.

Template.
Controleer of de template die je momenteel gebruikt, geschikt (compatible) is voor de versie van Joomla!, waarnaar je wilt gaan updaten.
Als de huidige template niet geschikt is voor de nieuwe versie van Joomla!, ga dan bij de leverancier van de template na of er een nieuwere versie van de template beschikbaar is, welke wel compatible is met de versie van Joomla!.
Als deze template er niet is, ga dan eventueel op zoek naar een andere template of weerhoud je er van om de update van Joomla! Uit te voeren.

 • Extensies.
  Controleer of de extensies, dus de componenten, de modules en de plug-ins compatible zijn met de nieuwe versie van Joomla!.
  Wanneer een extensie niet compatible is met de versie van Joomla!, update dan eerst het component, de module of de plug-in.
  Als je niet weet hoe het updaten van de extensies in zijn werk gaat, bekijk dan het artikel Hoe update ik een extensie?.
 • Back-up maken.
  Zorg er voor dat je een nieuwe back-up maakt. Mocht de update van Joomla! Onverhoopt toch Niet goed gaan, dan kun je deze back-up terug zetten, waardoor de site onveranderd blijft draaien.

Als je het bovenstaande hebt gecontroleerd en uitgevoerd, kun je in principe de versie van Joomla! Uitvoeren.

Joomla! Updaten.

Voor het updaten van Joomla ga je als volgt te werk.

 1. Log in op de back panel van Jouw site.
 2. Klik op “Componenten” en vervolgens op “Joomla! Update”.
 3. Nu kom je op de update pagina van Joomla!.
  Ook op de update pagina staat de volgende melding “Verzeker u ervan dat de geïnstalleerde extensies beschikbaar zijn voor de nieuwe Joomla versie voordat u update.”
  Hieruit blijkt nog maar eens hoe belangrijk het is dat alle extensies up to date zijn en compatible met de versie van Joomla!.
  Op de update pagina staat jouw huidige versie van Joomla! En ook de beschikbare Joomla! Versie.
 4. Klik op de knop [installeer de update].
 5. Nu zal de update uitgevoerd worden.
 6. Na een tijdje komt u terug in de back panel van uw website.
  Als de update goed gegaan is, verschijnt de melding dat Joomla! Update is uitgevoerd en welke versie van Joomla! Je nu hebt.

Tags: Extensies, Joomla!

Afdrukken E-mailadres