Sitemap

Een sitemap kunt u vergelijken met een register van een landkaart of atlas. In dit register ziet u een overzicht van alle plaatsen op de kaart of in de atlas met daarbij een verwijzing naar waar het dorp of de stad zich bevindt.

Dit geldt ook voor een sitemap, in een sitemap vindt u een overzicht van alle pagina’s, welke u op de Website zult aantreffen. Alle pagina’s staan op alfabetische volgorde.

Verschillende sitemaps.

Eigelijk kunnen we stellen dat er 2 verschillende soorten sitemaps zijn, een sitemap voor de bezoeker en een sitemap voor de Zoekmachines.

Sitemap voor de bezoekers.

In een sitemap, welke bedoeld is voor de bezoekers van uw Website , krijgt de bezoeker in een mooi gerangschikt overzicht te zien welke pagina’s er allemaal beschikbaar zijn. Een dergelijke sitemap is eigelijk uitsluitend zinvol wanneer er in ieder geval meer dan 20 pagina’s zijn binnen de Website.

Sitemap voor de zoekmachine.

De sitemap voor de Zoekmachine is een xml sitemap. Door middel van deze sitemap kan de Zoekmachine alle pagina’s van de Website veel eenvoudiger en in een veel kortere tijd indexeren.

Dit is erg belangrijk, aangezien de meeste Zoekmachines geringe tijd per Website reserveren voor de indexatie van een site. Om nog meer tijdwinst te behalen is het verstandig de verwijzing naar de sitemap in Robots.txt te vermelden.

Handige sitemap voor Joomla.

Er zijn een groot aantal verschillende Extensies waarmee u een sitemap kunt realiseren voor op uw website. Een Extensie die ik persoonlijk erg handig vindt voor Joomla is OSMap.

Door middel van deze Extensie realiseerd u zonder veel werk een sitemap voor uw Website.

Handige sitemap voor Wordpress.

De meest gebruikte Plug-in voor Wordpress om een sitemap voor de bezoekers van uw website te maken is “WP sitemap page”.

Door middel van deze Plug-in realiseert u in een paar stappen een sitemap.

Een XML sitemap word automatisch aangemaakt door de Wordpress SEO plugin.

Afdrukken E-mailadres