Linkbuilding

Wanneer u zich bezig houdt met het bouwen van een Website, heeft u misschien wel eens gehoord van de term linkbuilding. Maar wat is linkbuilding nu precies? Dat gaan we in dit artikel voor u duidelijk maken.

Linkbuilding is een belangrijke factor waarmee u kunt realiseren dat u hoger scoort op de ranglijst van gevonden Websites binnen Google.

Linkbuilding maakt onderdeel uit van het fenomeen SEO of zoekmachine optimalisatie.

Als je de term linkbuilding letterlijk vertaalt heet dit linkgebouw.

Een gebouw heeft verschillende deuren, zoals deuren om van de ene kamer naar de andere kamer te komen, deuren om het gebouw uit te komen en deuren om het gebouw in te komen.

Zo kunnen we ook zeggen dat een linkgebouw uit verschillende deuren bestaat, in dit geval noemen we deze deuren dan Links. Zo kennen we de volgende Links.

Samen vormen deze links het linkgebouw.

Om er nu voor te zorgen dat uw Website hoger op de ranglijst binnen Google komt te staan is het noodzakelijk om aan de linkkbuilding te bouwen. Als u voldoende Back links heeft vergaard, u heeft een duidelijke routering binnen uw website door middel van Interne links en u verwijst naar relevante andere Websites door Externe links, dan zal Google uw Website beter en hoger waarderen.

Tips.

Zoals aangegeven helpt een goed linkgebouw om uw Website beter gevonden te krijgen binnen zoekmachines. Maar om dit op een goede wijze te doen, dient u zich wel aan een paar spelregels te houden. Ik geef u graag een paar tips met betrekking tot deze spelregels.

  • Let er op dat u geen links uitwisseld met andere websites,
    daarmee bedoel ik dat u niet naar een andere website verwijst door een externe link om een link naar uw website terug te verdienen door middel van een Back linkGoogle controleert hier op en zal dit bestraffen.
  • Als u een link op uw website plaatst naar een andere locatie op uw website of naar een andere Website , maak dan gebruik van een goede en duidelijke anchor tekst. U dient te voorkomen dat een anchor tekst als “klik hier” gebruikt wordt, want deze tekst vertelt totaal niets over het onderwerp van de pagina waarheen de Link verwijst. Een dergelijke anchor tekst zal dan ook slechter gewaardeerd worden.
  • Probeer back links te vergaren vanaf hoog geplaatste websites, want hoog geplaatste websites geven links naar uw website een hogere waarde en zorgen er daarmee ook voor dat uw site beter gewaardeerd wordt.
  • Schrijf goede content, zodat beheerders van andere websites het de moeite waard vinden om te verwijzen naar het artikel op uw website. Dit is de beste manier om een back link te verkrijgen en zal zeer goed gewaardeerd worden door de zoekmachines.

Afdrukken E-mailadres